Channel: Bolswards Nieuwsblad » Sibbele de Vries

Korfballers Spannum pakken eerste punten

$
0
0

SPANNUM –  De equipe van Bouwbedrijf Harkema in Spannum zijn zaterdag begonnen aan een nieuwe korfbalseizoen. De eerste wedstrijd op sportcomplex De Boppeslach was tegen een onbekende tegenstander: Roreko uit De Wijk (Drenthe). Het werd een 12-5 zege voor de thuisploeg.

Spannum begon enigszins gehavend aan deze wedstrijd. Bettie is geblesseerd aan haar bovenbeen en Duko heeft last van zijn schouder. Ydo Harkema (teruggekeerd van Mid Fryslan) was nog op vakantie. Daardoor werd er een beroep gedaan op “good old” Jorrit Jorrtisma.

In dit nieuwe seizoen is er ook een andere trainer aangetrokken. Johannes Koster, afkomstig van Westergo, is de nieuwe trainer / coach. Echter dankzij korfbalvereniging Sparta uit Zevenhuizen is Johannes  een maand geschorst door het KNKV. Door deze schorsing is er weer een beroep gedaan op Sibbele de Vries. Hij kent K.V. Spannum 1 van haver tot gort dus was hij de aangewezen persoon om Spannum te coachen.

Een nieuwe trainer leidt tot nieuwe ideeën en nieuwe spelsystemen. Daar is Spannum de afgelopen tijd mee bezig geweest in de trainingen en oefenwedstrijd (tegen M.N. en W.). Dat dit spelsysteem er nog niet perfect tot uiting is gekomen moge duidelijk zijn. In het begin van de wedstrijd kwam dit het aanzien van het korfbal niet ten goede. Er werd stroef gekorfbald. Wel voldoende 100% kansen maar de afwerking liet soms ook te wensen over.

Roreko was niet de ploeg waarvoor Spannum moest vrezen. Het had genoeg lengte in de ploeg, vooral bij het herenkwartet, maar overtuigde niet. Spannum wist in de eerste helft toch een voorsprong te creëren van 5-2. Weinig doelpunten ondanks het zomerse korfbalweer. Na de pauze wist Spannum redelijk snel 2-maal te scoren  wat de winst veilig stelde.

Connie Harkema moest na 10 minuten in de tweede helft de wedstrijd verlaten. Richtsje Strikwerda werd haar vervangster. Weer 10 minuten later moest Cornelia van der Hoek het veld groggy verlaten, vanwege een aanvaring met een bal. Zij werd vervangen door “good old” Tjerkje van der Vaart. In de laatste paar minuten kwam Duko nog in het veld voor Jorrit Jorritsma zodat ook hij speel ritme kreeg.

Al met al kwam de overwinning niet in het gevaar, echter niet zonder slag of stoot gezien de blessures. De einduitslag werd bepaald op 12-5.

Doelpuntenmakers: Harm Jan de Boer (6x), Job Wille (3x), Anne Hijma, Jorrit Jorritsma en Pietie Harkma (allen 1x).

Woensdag 5 september speelt Spannum een inhaalwedstrijd (i.v.m. het  dorpsfeest) tegen VIOS om 19:30 uur in Nijeholtpade.